Alles over nepplanten

Indien jij deze tekst nu aan het lezen bent, is de kans best groot dat jij veel om nepplanten geeft. Jij wil er dan ook alles over weten. Komt dat even heel mooi uit. Deze hele tekst staat namelijk in het teken van de kunstplant! Eerst volgt een korte uitleg over wat kunstplanten überhaupt zijn. Vervolgens kom je erachter welke soort kunstplanten er bestaan en hoe het precies zit met het onderhoud. Wekt dit jouw interesse? Kun jij even alle zorgen vergeten op het moment dat je leest over planten? Zorg er dan maar voor dat je er klaar voor zit in een comfortabele houding. 

Dit zijn nepplanten

Nepplanten, kunstplanten. Twee termen met exact dezelfde betekenis. Het zijn namelijk gewoon synoniemen van elkaar. Maar wat is het nu dan eigenlijk? Kunstplanten zijn planten die niet daadwerkelijk leven. Het zijn ook geen dode planten, het zijn planten die sowieso nooit geleefd hebben. Gemaakt door de mens dus van materialen als kunststof en zijde. Vaak zijn ze niet van echt te onderscheiden. Kunstplanten en echte planten zijn in de meeste gevallen identiek aan elkaar. Hoe de planten er zo echt uit kunnen zien? Dat komt doordat de kunstzijde gemaakt is van cellulose. Dit is een stofje dat van nature voorkomt in echte planten.  

Diverse soorten die je kunt kopen

Er zijn verschillende soorten nepplanten die je zou kunnen aanschaffen. Denk aan kunstbloemen en -bomen, hangplanten en zelfs losse takken met nep bladeren. Zo zit er iets tussen voor iedereen. Waar je voorkeur naar uit gaat dat bepaalt uiteindelijk natuurlijk welke planten je daadwerkelijk uitzoekt. Probeer echter soms ook eens iets buiten je comfortzone. Wellicht zorgt het wel voor een hele leuke en unieke uitstraling in je huis. Wel is het belangrijk de kunstplanten goed te onderhouden. Hoe je dit doen moet? Kom erachter in de volgende alinea.

Zo zit het met het onderhoud van nepplanten

Water, licht en potgrond? Dat zal niet nodig zijn. Wel is het belangrijk om toch nog iets van onderhoud te doen. Maar wat voor soort onderhoud wordt hiermee bedoeld dan als er geen water of iets dergelijks nodig is? Het gaat hier om het schoonmaken van de planten. Zo voorkom je dat er een dikke laag stof op komt. Dat zou er vanzelfsprekend niet zo netjes uitzien. Wat je wel doen moet? Maak zo nu en dan gebruik van een droge stofdoek om de plant netjes af te stoffen. Zo blijven de planten mooi. 

Nu weet jij echt alles over nepplanten! Je bent erachter gekomen wat het inhoudt, zo’n kunstplant. Het gaat hier om een plantje gemaakt door de mens en dat dus compleet levenloos is. Het plantje zal er echter behoorlijk echt uitzien. Dit omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van zijde en dit is weer gemaakt van cellulose. Dit is een natuurlijk stofje dat te vinden is in echte planten. De soorten planten die je krijgen kunt? Denk aan bloemen en -bomen, hangplanten zijn te koop net als losse takken met bladeren hieraan. Qua onderhoud is het slechts belangrijk dat je er zo nu en dan eens langsgaat met een droge stofdoek voor het afstoffen.

Ook voor een kunst hangplant bestel je bij ons!

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven