Automatiseer je huis

Huisautomatisering is een handige manier om verschillende dagelijkse apparaten en apparaten die we thuis gebruiken te bedienen en te bewaken. Deze omvatten huisverlichting, airconditioning, huisverwarming, jaloezieën en gordijnen, garagedeuren, beveiligingscamera’s, bewegingssensoren, energiecontrolesystemen en weersensoren. Hoewel verschillende domotica-oplossingen grotendeels verschillen in functionaliteit en reikwijdte, hebben de meeste moderne systemen een centraal bedieningspaneel, ook wel een hub genoemd. De hub maakt verbinding met het Wi-Fi-thuisnetwerk en wordt een primaire interface waarmee al uw huishoudelijke hulpprogramma’s op afstand kunnen worden bediend. Dit systeem is uitbreidbaar, wat betekent dat u in de toekomst meer apparaten aan dit ecosysteem kunt toevoegen naarmate uw vereisten groeien.

Veel leveranciers van huisautomatiseringssystemen ontwikkelen apps voor alle populaire platforms waarmee huiseigenaren hun huisvoorzieningen op afstand kunnen bedienen met hun smartphones en tablets. Door de hub te configureren met het wifi-netwerk van uw huis en de app op uw smartphone, tablet of pc te installeren, kunt u alle apparaten toevoegen en verbinden, van thermostaten, beveiligingscamera’s en verlichting tot weermeters, bewegingssensoren en energiecontrolesystemen. Dit betekent geen aparte afstandsbedieningen voor verschillende apparaten en geen gedoe om elk apparaat handmatig te bedienen; je kunt al je apparaten in huis bedienen met je smartphone met internetverbinding, waar ook ter wereld.

Met domotica kunt u de volgende dagelijkse taken uitvoeren met uw smartphone: –

Slimme huisverlichtingOmdat al uw lichtschakelaars en dimmers op uw hub zijn aangesloten, kunt u vanaf uw smartphone volledige afstandsbediening van uw huisverlichting krijgen. Naast automatisering kunt u individuele lampen in- en uitschakelen wanneer u niet thuis bent, maar met domotica kunt u met een enkele aanraking een groep lampen activeren. Dit geeft u niet alleen gemoedsrust, maar helpt ook uw energierekeningen onder controle te houden.

Bewaak je huisDe hub maakt verbinding met uw magnetische deursensoren, bewakingscamera’s, rooksensoren en bewegingssensoren en kan worden geconfigureerd om pushmeldingen naar uw smartphone te sturen wanneer u weg bent. U kunt een draadloos huisbeveiligingssysteem bouwen dat aan uw behoeften voldoet en u op de hoogte houdt van wat er in en om uw huis gebeurt wanneer u aan het werk bent of van een vakantie geniet.

Het maken van aanpassingen aan huisverwarming


Met domotica is temperatuurregeling op afstand mogelijk. U kunt uw huistemperatuur controleren met uw smartphone en aanpassingen maken, zelfs als u niet thuis bent. Dit betekent dat wanneer u terugkeert van een dag hard werken, uw kamertemperatuur perfect naar wens is ingesteld. Bij veel systemen kunnen gebruikers de thermostaat aanpassen als reactie op de temperatuursensoren.

Controleer de weersomstandigheden


Door temperatuursensoren, windmeters, regensensoren en UV-sensoren toe te voegen aan uw domotica-ecosysteem, kunt u gemakkelijk achterhalen wat voor weer het is in uw buurt. Afgezien van draadloze weerbewaking, kunt u acties instellen zoals het plannen van het sluiten van uw jaloezieën als er onder andere harde wind wordt gedetecteerd door windsensoren.

Bedien je gordijnen


Huisautomatisering maakt ook jaloezieën en gordijnbediening op afstand mogelijk, omdat u al uw raamzonwering overal in huis kunt openen en sluiten. Naast dat u ze kunt bedienen met uw smartphone, kunt u een programma instellen om jaloezieën en zonneschermen te laten zakken om automatisch te laten zakken tijdens extreem zonlicht, waardoor uw huis koel blijft in de zomer en u bespaart op energie- en energiekosten.

Dientengevolge betekent de moderne installatie van domoticasystemen dat u draadloze controle heeft over al uw huishoudelijke apparaten door uw smartphone te gebruiken. Of u nu thuis of onderweg bent, u kunt met één druk op de knop een groep lampen in- of uitschakelen. Afgezien van het gemak en de controle, is het mogelijk om al uw beveiligingscamera’s in huis te bewaken terwijl u op kantoor of buitenshuis bent, zodat u altijd op de hoogte bent, waar u ook bent. Een ander belangrijk aspect van automatisering is energiebesparing die ontstaat door een nauwkeurige controle over uw huisverwarmingssysteem en uw complete huisverlichtingssysteem.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Slide.

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven