De beste keuze voor jouw led paneel

Ben je op zoek naar een led paneel of weet je nog niet zo goed of dit wel de goede keuze gaat zijn? Dan is het goed om hier eerst meer over te weten. Je bent namelijk ook geneigd om veel kosten te gaan besparen. Maar is dit wel zo goed? Voordat je bij een specialist als Ledpaneelstore gaat kijken, moet je jezelf dus voorbereiden op de valkuilen. Want waar let je nou precies op en waarom is het beter om even te investeren in de panelen? Onderstaande informatie geeft jou voldoende kennis om de voorbereidingen te gaan treffen.

Een goedkoop led paneel brengt problemen

Een led paneel voor bijvoorbeeld het plafond komt altijd in verschillende vormen, maten en prijsklassen. Dit maakt het ook aantrekkelijker om naar de goedkope oplossingen te gaan kijken. Je wilt immers niet te veel geld uitgeven aan de verlichting. Goedkoop is echter vaak duurkoop. Dit geldt ook voor ledverlichting. Er kunnen namelijk verschillende problemen bij komen kijken. Want wat dacht je ervan dat er in goedkope panelen ook B-kwaliteit chips en drivers zitten? Hierdoor heb je sneller een niet-werkende verlichting in de ruimte hangen.

Een minder lange levensduur van het paneel

Ook kan een goedkoop led paneel ervoor zorgen dat de beloofde levensduur niet gehaald wordt. Hoewel je vaak heel wat jaren met een paneel kunt doen, is dit bij de goedkope modellen vaak niet aan de orde. Deze gaan namelijk vroegtijdig stuk, waardoor je weer een nieuwe investering moet gaan maken. Ook kan het zijn dat er na een tijdje minder licht wordt gegeven. De beloofde lichtopbrengst is hierdoor ook niet te behalen. Dit is zonde wanneer je een grote ruimte wilt blijven verlichten om de werkzaamheden uit te voeren. Je kunt daarom beter iets meer uitgeven dan besparen. 

Voorkomen dat de kosten hoog oplopen

Een led paneel dat voor een lage prijs verkocht wordt, kan op den duur wel hogere kosten met zich meebrengen. Zelfs als deze wel jarenlang meegaat, zal de energierekening op gaan lopen. Ondanks dat er misschien staat dat het een energiezuinig apparaat is, zal deze toch meer energie verbruiken. De kosten worden op de maandelijkse lasten dus wel hoger, terwijl er een goedkoop paneel opgehangen is. Ook kan de lichtkleur van het paneel aanzienlijk verschillen. Dit kan een heel andere sfeer geven aan de ruimte waar de panelen opgehangen zijn. Dit wil je uiteraard voorkomen.

Investeren voor een beter resultaat

Een goedkoop led paneel voldoet vaak niet aan de Europese wet-en regelgeving. Door bij specialisten een aankoop te doen en hier iets meer in te investeren kun je ervoor zorgen dat de kwaliteitseisen wel worden voldaan. Bij iedere keuring kun je er dan vanuit gaan dat er geen boete op komt te staan en je ook goed verzekerd bent wanneer er brand uitbreekt. Door alles mee te nemen bij het doen van een aankoop kun je ervoor zorgen dat je op de langere termijn alleen maar profijt kunt hebben van de investering die je gemaakt hebt. 

Berichten gemaakt 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven