De voordelen van een lichte eiken vloer

Eiken vloeren, en dan specifiek lichtkleurige voeren, zijn sinds enige tijd flink populair. En dat is niet zonder reden. Lichte eiken vloeren hebben namelijk meerdere interessante pluspunten, die deze vloersoort uniek maken. Maar wat zijn precies de grootste voordelen van een lichte eiken vloer? Waarom is een eiken vloer aan laten leggen een goed idee?

Een vloer met een tijdloze uitstraling
Een van de belangrijkste redenen waarom een lichte eiken vloer uit Eindhoven zo geliefd is, is het feit dat deze vloersoort een tijdloze uitstraling heeft. Eiken vloeren komen zowel tot hun recht in een woning met een klassiek of landelijk interieur, als in een eigentijdse en moderne woning. Of, anders gezegd: lichtkleurige eikenhouten vloeren zijn feitelijk tijdloos qua uitstraling.

Goed te combineren met allerlei stijlen
Eikenhouten vloeren zijn niet alleen als losstaande vloer priam toepasbaar in elk soort interieur, maar kunnen ook met allerlei soorten meubels en interieurkleuren gecombineerd worden. Of je nu een Scandinavisch interieur met veel houten meubels, minimalistisch ontworpen kasten en stoelen en stenen bloemenvazen hebt of een modern interieur met veel kunststof en gevarieerd kleurgebruik: een eiken houtvloer staat altijd goed en komt fraai uit de verf.

Zelf leggen is niet zo ingewikkeld
Een van de fijne kenmerken van eikenhouten vloeren is het gegeven dat ze vrij gemakkelijk zelf te leggen zijn. Net als laminaat kun je een vloer van eikenhout, of het nu massief eikenhout is of een dunner parket, zelf plaatsen. Dit kan zonder al te veel problemen. Heb je geen ervaring met het zelf leggen van eikenhouten vloeren? Dan kun je misschien het beste een vloerexpert inschakelen. Dan weet je in elk geval zeker dat de vloer strak en goed wordt afgewerkt en er perfect in komt te liggen. Veel eikenhouten vloeren worden overigens all-in verkocht, dus inclusief de kosten voor het leggen. De vloer die je dan koopt, wordt dan ‘gratis’ voor je gelegd. En dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk!

Een comfortabele en lekker warme vloer
Een van de fijne eigenschappen van eikenhout is dat dit type hout warmte opneemt. Hierdoor voelt een vloer van licht eikenhout lekker warm en comfortabel aan. Daarbij kunnen eikenhouten vloeren tegenwoordig worden voorzien van vloerverwarming, iets wat tot enkele jaren geleden nog niet mogelijk was. Dat maakt deze vloersoort nog eens extra prettig in het gebruik.

Het onderhoud van eikenhouten vloeren stelt weinig voor
Prettig aan een vloer van eikenhout is ten slotte het beperkte onderhoud dat deze vloeren nodig hebben. Eikenhout is een sterk houttype en als een houten vloer goed wordt gelakt en in de was wordt gezet, kan de betreffende vloer heel wat hebben. Maak de vloer geregeld schoon met een dweil. Onderhoud je de eikenvloer goed, dan kan deze wel tientallen jaren probleemloos meegaan.

Bron: Trendvloeren

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven