Een moderne voordeur aanschaffen? Doe hier inspiratie op

Ben je je oude voordeur helemaal zat en wil je een nieuwe, moderne voordeur aanschaffen? DHK heeft een enorm aanbod aan moderne deuren. Als je inspiratie wilt opdoen voordat je een nieuwe deur aanschaft, dan ben je in deze blog aan het juiste adres!

De voordeur van DHK: het gezicht van het huis

De voordeur is een van de belangrijkste aspecten van het huis. Het zorgt ervoor dat je huis een uitstraling krijgt. In Nederland gelden er strenge regels op het gebied van kleuren op het dak, de buitenmuren en andere zaken die je kunt aanpassen aan je woning. Het voordeur kozijn en de kleuren van je kozijnen zijn een van de enige dingen die je aan je huis mag veranderen zonder dat je hier een vergunning voor moet aanvragen. De regels hiervoor zijn echter wel wat anders als je bijvoorbeeld in een monument woont. Als je niet in een monument woont mag je helemaal zelf bepalen welke kleuren je je voordeur en kozijnen geeft. Vraag je je af waar je op moet letten bij de aanschaf van een voordeur? Lees hieronder verder voor tips en inspiratie.

Kies een voordeur kozijn die je zelf mooi vindt

Waarschijnlijk is dit de belangrijkste tip op het gebied van voordeuren aanschaffen: kies een deur die je mooi vindt. Je hebt namelijk niks aan een deur die je zelf lelijk vindt. Ook moet de deur natuurlijk bij je woning passen. Kijk met een kritisch oog naar een potentiële voordeur: vind je hem zelf mooi en past hij bij je huis? Dan zit je goed.

Kies voor veiligheid 

Een veilige voordeur is belangrijk als je een nieuwe deur gaat kopen. Je hebt niks aan een onveilige deur, dus zoek een deur uit die voldoet aan de belangrijkste veiligheidseisen. Zo kun je een brandwerende deur uitkiezen, maar denk ook over een goed werkend slot en klemmen aan de zijkant. Op deze manier komen dieven niet zomaar niet naar binnen. Je kunt letten op weerstandsklasse RC2 1627, dit is een veilige voordeur. Je kunt echter het beste een expert om advies vragen.

Let op de grootte van de deur

Voordat je een deur koopt doe je er goed aan om eerst na te kijken hoe groot deze is en hoeveel ruimte je ter beschikking hebt. Een expert kan je helpen om iets meer ruimte te maken, maar een stuk muur bij metselen omdat de deur anders niet past is een hels karwei waar je liever niet aan wilt beginnen.

Berichten gemaakt 66

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven