Het bestellen van een mooie zadelkruk

Wie een perfecte lichaamshouding tijdens de werkzaamheden belangrijk vindt en ook waarde hecht aan ergonomie, die zou het gebruik van een zadelkruk eens serieus moeten overwegen. Ook voor werkgevers geldt dit, omdat bewezen is dat medewerkers langer achter elkaar kunnen werken met deze kruk, en dus een stuk productiever zijn.

Alleen van de kapper

De zadelkruk kenden we aanvankelijk alleen van de kapper. De kruk heeft een zitting in de vorm van een zadel waarmee ook de naam meteen verklaard is. Ondertussen hebben meer bedrijfstakken de zadelkruk ontdekt Zo wordt de kruk gebruikt in beauty- en massagesalons, maar ook op scholen en door mensen thuis. Ook fysiotherapeuten en chiropractors bevelen de kruk echt aan, de zadelkruk is medisch gezien beter. Bovendien heeft ook de ARBO de stoel goedgekeurd en weet je dus zeker dat je te maken hebt met een kruk waarop je gezond je werk kunt doen, helemaal als je tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden de nodige bewegingsvrijheid en mobiliteit nodig hebt.

In verschillende kleuren

Wie de kruk met de zitting in de vorm van een zadel bestelt, die kan kiezen uit heel veel verschillende kleuren. Je dient de kruk nog wel zelf in elkaar te zetten. Geen paniek, want door gebruik te maken van het kliksysteem is dit een eenvoudige klus. Overigens is het mogelijk om de kruk tegen een meerprijs gemonteerd te laten bezorgen. De stoel is er in drie verschillende uitvoeringen: een lage, een standaarduitvoering en een zadelkruk hoog. De kruk is door de wieltjes prima te verplaatsen en met de gasveer zet je de zitting op de gewenste stand.

Maak de kruk zo luxe je wilt

Kies je voor de lage kruk, dan is die tussen de veertig en zestig centimeter, de standaarduitvoering is tussen de zestig en 72 centimeter en de hogere kruk tussen de 70 en 85 centimeter en maken werken op de ideale werkhoogte mogelijk. Je kunt de kruk net zo luxe maken als je wilt en je kunt er zelfs een rugleuning bij nemen, zoals je ook de luxere uitvoeringen van de gasveer, glijddoppen, voetingen, wieltjes, voetkruizen en wieltjes speciaal voor kapperskrukken kunt bestellen. Ook de kleur bepaal je dus zelf. De zadelkruk wordt standaard in de kleur zwart geleverd, maar een zadelkruk in het wit is ook een mogelijkheid. Je kunt ook nog eens kiezen voor een split-zit zadelkruk waardoor je min of meer helemaal zelf je eigen kruk samenstelt. De zitting van de mobiele kruk is in de meeste gevallen van saki leer.

Perfecte lichaamshouding

Zadelkrukken moeten overigens niet verward worden met tabourets. Die lijken weliswaar heel veel op de krukken met zadelzitting, maar hebben een ronde, gewelfde zitting die overigens ook optimaal zitcomfort garandeert. In de lijn van deze krukken past ook nog eens de stahulp kruk, allemaal krukken die werken behoorlijk aangenamer maken. Manicures, pedicures, scholen en kantoren, allemaal maken ze tegenwoordig gebruik van de ergonomische krukken die een perfecte lichaamshouding waarborgen tijdens de werkzaamheden. Gebruikers van de kruk laten weten zich veel beter en fitter te voelen door het gebruik van de kruk. En alleen dat is al een goede reden om de aankoop van de kruk serieus te overwegen.

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven