Houten lamellen voor een extra luxe sfeer in huis

Kleur op de muur, leuke bank, vloerkleed, salontafel.. Ik had het allemaal relatief snel uitgezocht. Niet echt moeilijk, al zeg ik het zelf. Tot ik moest gaan kijken naar raamdecoratie op maat. Man, wat is dat een opgave. Je zou denken: dat doe je “even”. Dacht ik dus ook. Dat “even” kun je er echt wel uit laten, want het is lastiger dan je denkt. Zoveel vormen van raamdecoratie, kleuren, stoffen, materialen.. Gelukkig ben ik eruit. Het zijn houten lamellen geworden! 

Houten lamellen uitkiezen

Na een rondje Pinterest en Instagram wist ik al snel: het zouden houten lamellen worden. Maar wat heb je dan nog veel keuze?! Lindehout, Abachi hout, zelfs bamboe jaloezieen. Omdat ik niet al te diep in de buidel wilde tasten, is mijn keuze gevallen op Lindehout houten jaloezieen. Niet al te druk, in een mooie roomwitte tint. Mooi ladderband erbij voor die extra luxe touch. Ja, blij mee! 

Waarom ik heb gekozen voor houten lamellen

In de jungle van raamdecoratie (ja, echt waar) was het toch nog best lastig. Raamdecoratie is en blijft gewoon best prijzig. En zeker voor mijn huisje met grotere ramen. Ik heb nog gekeken naar overgordijnen, vouwgordijnen, aluminium lamellen (als je kiest voor een lamelbreedte van 50mm komt het echt dicht in de buurt van de look en feel van houten lamellen).. Maar niets overtreft de houten lamellen. 

Ze zorgen gewoon direct voor een luxe sfeer in huis. En dat niet alleen. Wist je namelijk ook al dat houten lamellen een isolerende werking hebben? Wist ik dus niet, maar nu wel. Het blijkt dus dat er zo’n 20 tot 30% aan warmte verloren gaat via je ramen. Je kunt dus stoken wat je wil, maar je stookt dus eigenlijk gewoon voor de vogeltjes. En dat wil je liever niet. Doordat je je houten lamellen over het gehele raam hebt hangen, kan de warmte niet ontsnappen. En dus blijft de warmte lekker binnen. Fijn, als je alvast met een schuin oog naar het aankomende najaar gaat kijken. In de zomer zijn deze lamellen ook perfect. Want als je ze in de zomer sluit, blijft de warmte juist buiten. Hoeft de airco ook minder hard te blazen. 

Waar je goed op moet letten als jij ook lamellen gaat bestellen

Wat ik echt een eye opener vond, was hoe erg de kleur op je beeldscherm kan verschillen van het origineel. Blijkbaar heeft dat met de beeldscherm instellingen te maken. Omdat elk beeldscherm anders staat afgesteld (de mijne dus ook), raden bedrijven vaak aan om kleurstalen te bestellen. Deze zijn vaak gewoon gratis. Vervolgens kun je dus op je gemakje thuis kijken welke kleur het beste past bij je interieur. Ik had eerst wit-wit in gedachte, maar roomwit bleek dus veel beter te matchen bij mijn interieur. En ook qua ladderband kwamen die gratis kleurstalen goed van pas. Mijn tip aan jou: vraag altijd gratis kleurstaaltjes aan als dat kan! 

Berichten gemaakt 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven