Je eigen green in je achtertuin

Fan van golfen? Wil je dit ook in je achtertuin?

Je wilt heel, heel lang je eigen green in je achtertuin hebben, en nu lijkt het erop dat het eindelijk gaat gebeuren. Ofwel zijn de kinderen eindelijk vertrokken, ofwel bent u verhuisd naar een huis met een enorm gazon, het hebben van een eigen putting zone is een droom die uitkomt voor de meeste golfliefhebbers. Maar de ruimte ervoor hebben, betekent niet noodzakelijk dat je het geld hebt om het door iemand anders te laten bouwen. Je bent bang dat het inhuren van een landschapsarchitect om je droom putting green te maken, je merg gewoon droog zal zuigen, en misschien heb je gelijk. Dus u besluit het zelf te bouwen.

In het begin lijkt het buitengewoon moeilijk, vooral als u de sfeer van uw plaatselijke golfclub wilt kopiëren, zij het kleiner. Maar als je het stap voor stap doet, zul je je realiseren dat het niet zo moeilijk is als het lijkt. Het enige dat u hoeft te doen, is de locatie voor uw putting green kiezen. U wilt een gebied met minimaal 6 uur zonlicht per dag, niet te veel schaduw, een goede luchtcirculatie en dicht bij uw irrigatiesysteem. Het zou ook de voorkeur hebben als het gebied dat u kiest iets hoger ligt dan de rest van uw gazon, om het vochtgehalte in die ruimte te kunnen kennen en beheersen.

Vervolgens kiest u het juiste type graszaad voor uw putting green. Uw keuze van graszaad moet afhangen van het gebied waarin u woont. Als uw plaats vorst krijgt, moet u een koel seizoen graszoden zoals Creeping Bent-grass of Poa Annua kiezen voor uw putting green. Als u echter in een zonnig klimaat woont waar de zon ‘s middags vaak brandt, is het Bermudagras iets voor u. Verdeel het door u gekozen zaad gelijkmatig over de ruimte door de helft in de strooier te plaatsen, in de ene richting te lopen en eenmaal klaar, de andere helft in de strooier te plaatsen en kriskras naar de eerste richting te lopen. Denk eraan om na het planten start-up meststof die rijk is aan fosfor toe te voegen.

Aanplanten

Als de zaden eenmaal zijn geplant, vergeet dan niet om de grond aan te kleden, want dit helpt veel om de grond vochtig te houden voor de zaailingen. U kunt een schop of uw handen gebruiken om de topdressing op de zaailingen te strooien. Als u niet zeker weet hoeveel topdressing er in de grond moet worden gedaan, zorg er dan voor dat de topdressing op geen enkele plek meer dan 2,5 cm moet zijn. Gebruik dan de achterkant van een hark (of als je een luit hebt, goed en wel) en werk de topdressing in de grond. Idealiter zouden er geen zichtbare tekenen van de topdressing moeten zijn nadat u klaar bent.

Zodra de zaden wortel beginnen te schieten op de putting green in uw achtertuin, hoeft u alleen nog maar uw putting area te onderhouden. Houd uw gras gemaaid tot een kwart van een inch (of lager, indien mogelijk, zoals 3/16 van een inch) met een kooimaaier, en maai uw gazon één keer per dag, of één keer om de dag. Sla het maaien een aantal dagen niet over en maai dan ineens uw green tot de aangegeven hoogte, want het zal uw gras te veel pijn doen. Houd ook de maaimessen geslepen voor een nauwkeurige en zuivere snede. Je zou in staat moeten zijn om schimmels en ongedierte van je green af ​​te weren door simpelweg deze regels te volgen en je greens in je achtertuin gezond te houden.

Liever snel klaar? Dan kan je ook via kunstgras.nl een kant en klaar pakket bestellen. Het zelf aanleggen is dan een fluitje van een cent

Berichten gemaakt 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven