Jumboblokken

Al zegt het woord je zo één-twee-drie waarschijnlijk niets, toch weet je vast wel wat jumboblokken zijn. Je ziet ze heel veel in ons huidige straatbeeld. Het is eigenlijk niets anders dan betonblokken die een duidelijke afscheiding markeren. Dit kan betekenen dat je ergens niet mag parkeren. Bij een nooduitgang bijvoorbeeld of op bepaalde plekken in de stad. Ook worden ze veel gebruikt als afbakening van rijbanen. Met jumboblokken wordt duidelijk gemaakt waar de afscheiding tussen het fietspad en de naastgelegen weg voor gemotoriseerd verkeer is.

Jumboblokken van beton op vele manieren inzetbaar

Jumboblokken zijn ook wel bekend onder de naam varkens- biggen- of olifantenruggen. Met een beetje fantasie herken je deze vormgeving er ook wel in. Ze worden dus veel gebruikt binnen de infrastructuur. Door gemeenten bijvoorbeeld worden ze ingezet als bochtbeschermers voor vrachtverkeer. Ook om het parkeerbeleid te verduidelijken worden veelal jumboblokken ingezet. Eenmaal geplaatst gaan deze massieve ruggen jarenlang mee. Doordat ze in diverse kleuren beschikbaar zijn of makkelijk te verven zijn in de gewenste kleur vallen ze goed op. En dat is in de meeste gevallen ook juist de bedoeling.

Blokken voor bedrijven en particulieren

Bedrijven gebruiken de jumboblokken vaak om hun terrein te beschermen. Je ziet ze dan ook vaak, vlak naast elkaar geplaatst, voor een ingang van garagebedrijf of een showroom in andere branches. Hiermee wordt voorkomen dat kwaadwilligen zomaar met een voertuig naar binnen kunnen rijden.
Ook voor particulieren is een jumboblok interessant. Woon je wat verder van de openbare weg af dan is het een leuk idee om een blok aan het begin van je oprijweg te plaatsen. Verf er je adres, huisnummer en eventueel je naam op. Bij boerderij-campings zie je ze ook vaak bij de hoofdingang staan. Zo is het al snel duidelijk waar “Erve Jansen” zich bevindt.

Jumboblokken bestel je bij Betongoed eenvoudig online

Heb je een keuze gemaakt en wil je goedkope jumboblokken bestellen? Bij Betongoed doe je dat gemakkelijk online. Je hebt de keuze voor levering of zelf afhalen. Voor de laatstgenoemde optie wel graag een telefonische afspraak maken. Kom je er niet uit of wil je nog meer informatie over onze andere betonproducten? Neem dan via het formulier of telefonisch contact met ons op.

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven