Kies de juiste gordijnen met deze 3 tips

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen voor in huis? Er zijn veel soorten gordijnen en daarnaast is er tegenwoordig ook steeds meer mogelijk. Het kan daarom lastig zijn om een keuze te maken. Gordijnen kunnen een ruimte echt afmaken, maar je kunt ook de plank misslaan. Wij hebben 3 tips op een rijtje gezet bij het maken van een keuze voor gordijnen. Benieuwd naar de tips? Lees dan gauw verder en zoek jouw perfecte gordijnen uit!

Kies het soort gordijn

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen naar wat voor soort gordijn je op zoek bent. Dit is vaak ook afhankelijk van de ruimte. Als je voor een slaapkamer gordijnen uitzoekt, zul je eerder kiezen voor verduisterende gordijnen. Maar voor in de woonkamer kun je ook kiezen uit vouwgordijnen of vitrages. Een goede combinatie die je kunt maken zijn overgordijnen met vitrages of inbetweens. Zo heb je altijd twee opties. Vitrages laten meer licht door en geven privacy. De overgordijnen zijn fijn ‘s avonds. Daarnaast kun je met deze twee gordijnen ook heel goed kleuren combineren. Daarmee komen we ook gelijk bij het volgende punt.

Kies een kleur

Als het gaat om kleuren heb je veel verschillende opties. Ga in ieder geval voor een kleur die bij de rest van jouw interieur past. Je kunt gaan voor neutrale kleuren zoals wit, zwart of grijs. Deze kleuren passen in bijna elk interieur. Ze geven rust en warmte aan een ruimte. Een andere optie is om te kiezen voor een opvallende kleur. Dit breekt de rest van de ruimte en je kunt het gebruiken als een echte eyecatcher. Als je kiest voor inbetweens in combinatie met overgordijnen, dan kun je ook voor zowel een neutrale als een opvallende kleur kiezen. Hier kun je goed mee spelen om een leuk effect te creƫren.

Pas de gordijnen aan op de ruimte

Gordijnen kunnen speciale eigenschappen hebben. Afhankelijk van de ruimte kun je voor bepaalde eigenschappen kiezen. In een slaapkamer is het bijvoorbeeld handig om te gaan voor verduisterende gordijnen. Hierdoor kun je het lekker donker maken. Daarnaast gaan verduisterende gordijnen langer mee, en verkleuren ze minder. Ben je op zoek naar gordijnen voor in de woonkamer? Dan heb je ook veel extra eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan isolerende gordijnen, zodat je niet in de tocht zit. Of akoestische gordijnen, die geluid in de ruimte wat dempen. Afhankelijk van het soort ruimte kun je dus voor een bepaalde eigenschap gaan. Een optie vanuit veiligheid is nog kiezen voor brandvertragende gordijnen.

Hopelijk heb je wat aan onze tips en kun je nu de perfecte gordijnen uitzoeken. Veel succes gewenst!

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven