Maak je kledingkast stijlvol

Je kleding snel in de kast stoppen is gemakkelijk, maar het zorgt ervoor dat je kledingkast veranderd in een rommelig hok. Hang kleding op aan een kledinghanger om meer orde in je kledingkast te scheppen. Dit laat hem stijlvol ogen.

Zorg voor orde in je kledingkast

Kleding dat georganiseerd en opgevouwen in de kledingkast ligt, geeft een rustige indruk. Een open kast geeft alle geheimen meteen prijs, waardoor neergegooide kleding meteen zichtbaar is.  

 

Sorteer je kleding op kleur om een stijlvolle indruk te geven aan je kledingkast. Vouw alle truien bijvoorbeeld op van licht naar donker en hang je shirts aan een kledinghanger op volgorde van de regenboog. Zo lijkt de kledingkast georganiseerd en stijlvol. 

 

Het gebruik van opbergdozen en manden geeft de kast ook een mooie, opgeruimde look. In een kleine kledingkast is dit lastig, maar een inloopkast leent zich heel goed voor opbergruimtes. Stop al het ondergoed bijvoorbeeld in een rieten mand zodat dit niet in het zicht ligt.

Ophangen is beter dan neerleggen

De grootste tip voor het ordenen van je kledingkast is het gebruik van een kledinghanger. Zorg ervoor dat je kledingkast beschikt over een garderobestang. Een inloopkast leent zich hier ook voor. Plaats een garderobestang van de ene muur naar de ander en hang hier kledinghangers aan.

 

Door je kleding op te hangen creëer je meer ruimte voor andere kleding, zoals truien en shirts. Daarnaast oogt een volle kledingkast rommelig. Opgehangen kleding daarentegen lijkt netjes. Hang de kledingstukken op volgorde van kleur voor de final touch.

Eyecatchers maken je kledingkast compleet

Eyecatchers zijn objecten of stijl methoden waar je oog meteen op valt wanneer je de kast opent. In het geval van een kledingkast gebruik je bijvoorbeeld accessoires: een dure tas waar je tijden voor hebt gespaard of een paar chique schoenen. 

 

Zet de eyecatcher op een plek waar hij meteen opvalt, bijvoorbeeld op een plank of in een vitrine wanneer hier ruimte voor is. Eyecatchers laten zien wat je stijl is. Hang een paar leuke hoeden aan de muur en plaats er een paar leuke schoenen onder en iedereen ziet meteen hoe je favoriete outfit eruit ziet. Hang een flanellen blouse aan een kledinghanger en de kledingkast lijkt stijlvol. 

Maak gebruik van accessoires

Accessoires werken het allerbest om je kledingkast op te leuken. Vul de lege gaatjes in je kledingkast op met leuke accessoires. Zet bijvoorbeeld een sieradenkistje open neer en leg er een paar mooie sieraden in. 

 

Andere accessoires, zoals boeken of planten leuken je kledingkast ook op. Hang een plant aan een kledinghanger en zet een paar boeken op de plank. Dit klinkt misschien gek, maar je ziet dat de kledingkast er van opleukt. 

 

Hou er wel rekening mee dat je alles met mate doet. Te veel accessoires laat de kast weer rommelig ogen, en dat is juist niet de bedoeling. Lees hier meer over kledingkasten en de bijbehorende accessoires. 

Berichten gemaakt 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven