Ongedierte in huis, voorkom het met deze tips

Niemand zit er op te wachten, overlast door ongedierte in huis. Gelukkig zijn de meeste soorten ongedierte buiten de deur te houden, vaak door te letten op hygiëne. Maar waar moet je op letten? En wat als het al te laat is? Je leest het hier! Heb je met spoed hulp nodig? Neem dan contact op met beestjeskwijt.be.

Hygiëne beschermt jou en je familie

De meeste ongedierte plagen zijn te voorkomen door te werken aan de hygiëne in huis. Als je huis schoon en opgeruimd is, is de kans op ongedierte klein. Etensresten, vuilnis, stilstaand water en stof zijn allemaal aantrekkelijk voor ongedierte. De een zal zich verstoppen, de ander eet de resten op. Ratten komen voornamelijk op stilstaand water en vuilnis af. Hetzelfde geldt voor muizen. Mieren zie je voornamelijk bij etensresten, waar ook kakkerlakken op af komen. Wespen en muggen komen voornamelijk op geur af, en dan het liefst zoete geurtjes. Waar muggen op zoek zijn naar bloed om zich mee te voeden, veroorzaken wespen overlast doordat ze op zoek zijn naar lekkere dingen om te eten. Wil je ongedierte buiten de deur houden? Zorg dan dat je afval optijd opruimt, etensresten niet laat slingeren en dat aangebroken verpakkingen van eten in een hard plastic verpakking worden bewaard. Op deze manier hou je veel ongedierte buiten. Al is de kans op een plaag altijd aanwezig

Opletten bespaart ongedierte

Naast hygiëne is het heel belangrijk om op te blijven letten, zo zijn er plagen die je buiten de deur kunt houden door er op tijd bij te zijn. Goede voorbeelden hiervan zijn bedwantsen en houtworm. Toegegeven, zodra je ze ziet, ben je eigenlijk al te laat, maar er op tijd bij zijn kan heel veel schade voorkomen. Bedwantsen kun je het beste ergens anders constateren, bijvoorbeeld in een hotel. Zo lang bedwantsen nog niet in je huis zitten, kun je overlast voorkomen. Consequentie is wel dat je hoogstwaarschijnlijk je kleren die je bij je hebt weg kan gooien. Zeker als je koffer open op of naast het bed heeft gestaan. Wat je ook veel problemen kan besparen is houtworm vroegtijdig ontdekken. Als je gaatjes in je hout ziet, heb je er last van, maar het kan zijn dat ze niet meer actief zijn. Om dit te testen leg je een wit blaadje onder de gaatjes, ligt hier naar verloop van tijd boorsel op, dan zijn ze nog actief. Dit kun je niet zomaar oplossen, hier zul je een professional voor in moeten schakelen. Kijk bij het kopen van tweedehands meubels goed of er gaatjes in het hout te vinden zijn. Houtworm kan ook in brandhout of steigerhout zitten, kijk daarom altijd goed uit voordat je hout in huis haalt. Voor je het weet heb je last van houtworm in huis.

Professional inschakelen

Het nadeel aan ongedierte in huis is dat je er vaak zelf niks meer aan kan doen als ze binnen zitten. Het blijft zaak om goed op te ruimen en te letten op de hygiëne. Doe je dit? Dan maakt dat het in ieder geval makkelijker om het ongedierte voortaan buiten te houden. Maar om van je ongedierte af te komen, is het van belang om een bestrijder in te schakelen. Dit is de meest efficiënte oplossing.

Berichten gemaakt 66

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven