Op zoek naar een nieuwe huurwoning? Denk aan deze zaken

Wanneer je gaat verhuizen naar een huurwoning, is het goed om bepaalde dingen voor het tekenen van het contract uit te zoeken. Het zou namelijk vervelend zijn als je achteraf dingen ziet wat je had kunnen voorkomen. Zie hier een lijstje waar je op moet letten.

Controleer je huurovereenkomst als eerste goed

Ten eerste is het belangrijk om je huurovereenkomst goed te controleren. Websites als huurflits.nl/huurwoningen/tilburg/ zullen je ook deze tip geven, dus het is gemakkelijk om dit niet over het hoofd te zien. Wanneer je een goede huurovereenkomst hebt, zul je namelijk veel onenigheid kunnen voorkomen. Om deze reden zul je het dan ook goed en grondig moeten nakijken. Kijk bijvoorbeeld naar wat er precies allemaal is inbegrepen in de huurprijs en wat je nog los hiervan als kosten kan verwachten. Hierdoor ben je voorbereid op eventueel onverwachte kosten. Niks is natuurlijk vervelender dan er achteraf achter komen dat je meer moet betalen dan je verwachtte en hoopte.

Inspecteer de huurwoning voor verborgen gebreken

Inspecteer van te voren ook goed de huurwoning. Het allerhandigst is om dit te doen samen met de verhuurder, omdat je dan een extra paar objectieve ogen hebt. Schrijf goed op welke gebreken je allemaal ziet en maak hier ook vooral foto’s van. Dit voorkomt eventuele meningsverschillen: foto’s zijn namelijk duidelijker en eerlijker dan een geschreven lijstje. Door deze inspectie te doen, kun je van te voren gebreken aanwijzen en voorkom je dat jij voor deze gebreken moet betalen. Is er wel iets dat beschadigd of stuk is? Zorg er dan voor dat er goed in de huurovereenkomst beschreven staat dat jij hier niet voor hoeft te betalen, of wie er precies aansprakelijk is voor deze schade.

Kijk naar gas, water en licht

Zorg er ook voor dat het gas, water en licht goed is afgesloten en dat je weet hoe je deze moet betalen. Zitten deze kosten namelijk verwerkt in de huurprijs, of komen deze er nog eens bovenop? Wanneer dit er niet bij inbegrepen is zul je dus zelf dit moeten afsluiten. Zorg ervoor dat dit is gedaan voordat je de sleutel ontvangt. Hierdoor kom je in een huis terecht waar alles geregeld is, en voorkom je dat je nog van alles moet regelen of mist wanneer je intrekt. Sluit bijvoorbeeld je energiecontract al twee weken voor je verhuisdag af, zo weet je zeker dat je niet zonder energie komt te zitten. Op deze manier wordt verhuizen naar een huurwoning een pretje in plaats van een zorg!

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven