Waarom terreinonderhoud belangrijk is

Niet de receptioniste of het bedrijfspand maakt de eerste indruk, maar het terrein waarop je bedrijfspand is gevestigd. Daarom is een verzorgd bedrijventerrein van groot belang. Toch zien veel ondernemers dit nog niet in. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat het terrein waarop je gevestigd bent er verzorgd uitziet? Daar gaan we in dit artikel nader op in.

De basis van terreinonderhoud: de bestrating en het groen

De basis van ieder terrein vormt de bestrating en het groen dat er groeit. Besteed je hier onvoldoende aandacht aan, dan kunnen scheve tegels, scheuren in de weg, afgestorven struiken en onkruid het gevolg zijn.

Maar eerlijk is eerlijk, als ondernemer ben je veel te druk om het terrein zelf te onderhouden. Daarom is het aan te raden om een hoveniersbedrijf voor professioneel terreinonderhoud in te schakelen. De kosten kun je natuurlijk delen met de andere ondernemers op het bedrijventerrein. Dus onderaan streep hoeft terreinonderhoud niet duur te zijn.

De verlichting

Met name in de donkere maanden is het niet prettig om ‘s morgens vroeg of aan het begin van de avond over een donker terrein te rijden. Daarom is het belangrijk dat er voldoende verlichting aanwezig is. Denk daarbij niet alleen aan lantaarnpalen, maar ook aan verlichting langs de paden die naar de ingang van de bedrijfspanden leiden.

Bewegwijzering

Dit punt heeft niet zozeer te maken met het onderhouden van het bedrijventerrein, maar wel met de beleving die je bezoekers krijgen als ze op het terrein aankomen. Zonder goede bewegwijzering zoeken je zakelijke relaties zich suf om je pand te vinden. Daarom is het van belang om bij iedere straat borden te plaatsen, zodat bezoekers weten welke bedrijven er in welke straat gevestigd zijn.

Ook hier geldt dat de verlichting een belangrijk punt is. Zorg er dus voor dat de bewegwijzeringsborden ‘s avonds en ‘s morgens vroeg verlicht zijn.

Zout strooien

Tijdens de wintermaanden kan het soms spekglad zijn op bedrijfsterreinen als er niet met zout gestrooid is. Zorg er dus voor dat je desnoods zelf met wat strooizout het terrein rondom jouw bedrijf altijd IJssel vrij kunt maken. Wanneer een bezoeker of personeelslid immers schade rijdt, zal die zich waarschijnlijk irriteren als je vergeten bent om zout te strooien. Dat levert kan imagoschade opleveren. Dat wil je niet als ondernemer.

Kijk naar totaalplaatje

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je er op tal van manieren voor zorgen dat zakelijke relaties een goede indruk van je krijgen, nog voordat ze je bedrijfspand hebben bereikt. Ons advies is dan ook om naar het totaalplaatje te kijken.

Zorg voor een verzorgd bedrijventerrein, een verzorgd bedrijfspand en verzorgd personeel dat er. Op die manier zorg je voor een professionele uitstraling en dat komt je bedrijf ten goede!

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven