Wat is de meest geschikte verhuisservice?

Bij het kiezen van een verhuisservice komen meerdere factoren kijken. Uiteraard wil je dat je meubels veilig vervoerd worden, maar ook het kostenplaatje speelt een belangrijke rol. Er zijn een aantal verhuisservices waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld een verhuisbedrijf, budgetverhuizer of studentverhuizer. Weet jij wat ze allemaal inhouden? Zo niet, dan lichten we de services hieronder even kort toe. 

Kiezen voor een verhuisbedrijf

De standaard optie voor verhuizingen is het inzetten van een verhuisbedrijf. Deze organisatie kent vaste werknemers die zijn opgeleid tot echte vakmensen. De verhuisservice biedt garantie voor een veilige vervoering en zullen alles op tijd kunnen leveren. Bovendien ben je bij erkende verhuisbedrijven verzekerd voor eventuele schade en heb je geen eigen risico. Als veiligheid boven alles staat, dan is het inhuren van een verhuisbedrijf een goed idee. Vaak zitten de werknemers al jaren in het vak en zijn ze gespecialiseerd in verhuizingen. 

Wat kan een budgetverhuizer je bieden?

Het grote verschil tussen een verhuisbedrijf en een budgetverhuizer is dat de budgetverhuizer geen vaste mensen in dienst heeft. Dit heeft als gevolg dat de verhuisservice hele lage prijzen kan aanbieden, doordat het bedrijf weinig vaste kosten hoeft te betalen. De naam spreekt dus al voor zich: bij een budgetverhuizer ben je goedkoop uit. Een betaalbare service betekent niet meteen dat de kwaliteit lager ligt. Er zijn een aantal budget verhuizers in Nederland die een goede verhuisservice kunnen aanbieden. Het is echter lastig om de goede budgetverhuizers te onderscheiden van de slechte budget verhuizers. Dit voordeel hebben verhuisbedrijven weer wel: door certificaten, keurmerken en vergunningen kom je er snel achter of het verhuisbedrijf kwalitatieve services kan bieden. Doe vooral veel onderzoek als je kiest voor een budgetverhuizer en voorkom dat je voor verrassingen komt te staan. 

Wat houdt een studentverhuizer in?

Tenslotte heb je de studentverhuizer. In dit geval worden er door het bedrijf studenten ingezet die je zullen helpen bij het transporteren van meubels. Deze verhuisservice is erg goedkoop doordat studenten goedkope krachten zijn. Bovendien kennen studenten een flexibel werkrooster waardoor ze vrijwel de hele week beschikbaar zijn, zo ook in het weekend. Studenten worden niet zomaar aangenomen en worden opgeleid door het verhuisbedrijf, dus je hoeft niet bang te zijn dat de studenten niet over de juiste kennis beschikken. Het leukste aan studentverhuizers is dat het vooral erg gezellig is door de studenten. Als je houdt van een praatje maken zit je bij een studentverhuizer helemaal goed. 

Voor welke verhuisservice moet ik kiezen?

Uiteindelijk is het aan jou om een verhuisservice te kiezen die het beste bij jou past. Als lage kosten voor jou een belangrijke factor is dan zal je waarschijnlijk eerder neigen naar een budgetverhuizer of een studentverhuizer. Je zult echter gegarandeerd hoge kwaliteit ontvangen bij een verhuisbedrijf, wat ook geen onbelangrijk element is. Je wilt natuurlijk geen grote bedragen uitgeven, maar ook schade aan meubels is iets wat je wilt voorkomen. Bovendien hoeven verhuisbedrijven niet duur te zijn! Ga goed na wat jij zoekt in een verhuisservice en maak dan de juiste beslissing en kies voor A naar B verhuizen

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven