Welke vloer is beter: laminaat of PVC?

Je hebt net een nieuwe woning, je oude vloer is aan vervanging toe of je wilt gewoon iets nieuws. Wat de reden ook is, je wilt een nieuwe vloer. Toch zit je te twijfelen. Online lees je namelijk allemaal voor- en nadelen van zowel laminaatvloeren als PVC-vloeren. Dit zijn beide erg populaire vloeren, maar voor welke vloer moet je dan kiezen? En wat zijn precies de verschillen tussen laminaat en PVC? Lees nu verder en ontdek! 

Laminaat en PVC: de verschillen 

Allereerst gaan we de verschillen tussen de beide vloeren behandelen. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk met vloeren. Zo zijn er PVC-vloeren verkrijgbaar met een houtstructuur. Het grootste verschil tussen beide vloeren is uiteraard het materiaal. Laminaatvloeren bestaan uit meerdere lagen materiaal, zoals een HDF-laag en houtvezels. PVC-vloeren zijn daarentegen gemaakt van kunststof. Eén van de voordelen van laminaatvloeren is dat je deze erg mooi kunt afwerken met MDF-plinten of overzetplinten

Werking in combinatie met vloerverwarming 

Wanneer we kijken naar de werking van de vloeren in combinatie met vloerverwarming dan is PVC de winnaar. Een PVC-vloer laat namelijk beter de warmte door dan een laminaatvloer. Dit betekend niet dat vloerverwarming niet mogelijk is met een laminaatvloer, dit ligt aan het type laminaat en de ondervloer. 

Geluidsreductie 

Een vaak vergeten, maar zeer belangrijke, functie van een vloer is de mate van geluidsreductie. Bij veel appartementen zijn hier zelfs regels aan verbonden om burenruzies te voorkomen. Wanneer je een PVC-plakvloer hebt dan ben je verzekerd van een hoge geluidsreductie. Bij een PVC-klikvloer is dit niet het geval, hier dien je een goede ondervloer te plaatsen. Laminaatvloeren zijn van zichzelf ook minder geluid reducerend, echter is ook dit eenvoudig op te lossen met een goede ondervloer.  

De prijsverschillen 

Niet geheel onbelangrijk is de prijs van de verschillende vloeren. Over het algemeen zijn PVC-vloeren duurder dan laminaatvloeren. Uiteraard zijn er binnen de categorieën van de verschillende vloeren ook weer prijsverschillen. Dit heeft vaak te maken met factoren als dikte en afwerking.  

Dus wat is beter: een PVC-vloer of laminaatvloer? 

Laminaatvloeren kennen we al langer. PVC-vloeren hebben de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt als vloer voor de particulier. Dit komt tevens doordat de vloeren vele malen beter zijn geworden en er meer opties beschikbaar zijn. Beide vloeren hebben hun voordelen, maar als we voor een uiteindelijk winnaar moesten kiezen dan had dit de PVC-vloer geworden. Laminaatvloeren zijn vaak echter wel voordeliger. 

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven