Zes voordelen Amerikaanse koelkast

Je ziet steeds vaker Amerikaanse koelkasten in de Nederlandse keukens. Dit type koel-vries combinatie koelkast, ook wel side-by-side koelkast genoemd is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Is het een modeverschijnsel of een blijvertje? Het grote aantal voordelen doet vermoeden dat deze ijskasten in populariteit zullen toenemen. De voordelen op een rij:

De grote inhoud

Dit type koel-vries combinaties hebben een minimale inhoud van wel vierhonderd liter. Het interne volume van de grotere modellen kan oplopen tot bijna 700 liter

Het koel- en vriesvak zitten naast elkaar

Normale koel-vries combi’s hebben het vriesgedeelte meestal onder het koelgedeelte zitten. Dat betekent dat je altijd moet bukken om iets uit de vriezer te halen. Door het koelgedeelte naast het vriesvak te plaatsen heb je veel meer overzicht en kun je tegelijk in de koelkast als in de vriezer kijken.

Een ijsblokjes/ koel water dispenser

Veel Amerikaanse koelkasten zijn uitgerust met een dispenser waar je ijsblokjes of koel water kunt tappen. Nooit meer knoeien met ijsblokjes bakjes, of ontdekken dat je geen ijsblokjes hebt als je een fles wijn in de koeler op tafel wil zetten!

Energiezuinig

Hoewel veel mensen denken dat dit type ijskast een energievreter is, valt dit vaak reuze mee. De nieuwste modellen hebben energieklasse A+++. Hierbij bespaar je tientallen euro’s ten opzichte van oudere modellen met slechts energieklasse A+.

Temperatuur alarm

De meeste Amerikaanse koelkasten zijn uitgerust met een alarm (geluid- of lichtsignaal) als de temperatuur in het apparaat ineens te hoog wordt.

Wi-Fi aansluiting

Sommige modellen kunnen via wi-fi worden bediend. Je kunt zo op afstand de temperatuur bijvoorbeeld instellen. Geavanceerde modellen bieden de mogelijkheid om via een geïntegreerde videocamera te zien wat er in je koelkast staat. Wel zo handig als je boodschappen aan het doen bent en wil weten of je een product moet kopen of niet!

Berichten gemaakt 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven